Ciment, beton

Cimentând proiectele durabile, betonăm calea spre proiecte solide! Fie că ai nevoie de beton sau ciment, aici vei găsi o gamă completă de materiale de construcție care îmbină rezistența și prețurile corecte.

dots
1 - 12 din 14 Rezultate

Care este diferența dintre ciment și beton?

Cimentul este un material de construcție sub formă de pulbere fină, obținut prin măcinarea unui amestec de argilă și calcar, care, în combinație cu apa, formează o pastă. Fiind un ingredient cheie în fabricarea betonului și a mortarului, cimentul este un liant hidraulic, întărindu-se prin reacția cu apa.

Betonul este un material compozit bazat pe ciment, nisip, pietriș și apă. Rezistent și versatil, el este utilizat pentru realizarea de garduri din beton, fundații, ziduri, piloni, dar și pavele din beton.

 

Tipuri de Beton

În funcție de raportul dintre ciment, nisip, pietriș și apă, există o suită de tipuri de beton, cu rezistențe la compresiune diferite, specificate și în numele tipului de beton.


Astfel, betonul C20 25 o rezistență la compresiune de 20-25 MPa și este folosit frecvent pentru fundații, zidărie și alte structuri fără cerințe de rezistență mari, iar betonul c25 30 are rezistență la compresiune de 25-30 MPa, fiind adecvat pentru elementele structurale precum stâlpi, grinzi și plăci.

Betonul c30 37 este utilizat în construcții care necesită o rezistență mai mare, cum ar fi podurile, clădirile înalte și structurile industriale. Cu valori mai scăzute, betonul c12 este folosit în aplicații nestructurale, cum ar fi trotuarele și pardoselile.

 

Betonul b25 și betonul panel este utilizat în construcția de structuri prefabricate, datorită rezistenței și proprietăților lor specifice.

Când ai nevoie de eficiență în construcție, sacii de beton și betonul predozat includ ingredientele necesare, facilitând amestecarea și aplicarea.

 

Tipuri de Ciment

Cimentul extradur oferă o rezistență ridicată la compresiune și este utilizat în construcții care necesită o rezistență mare și durabilitate, cum ar fi structurile de infrastructură.

Cimentul alb este utilizat pentru lucrări de finisare și decorative, precum pardoseli, plăci și fațade exterioare. Datorită culorii sale, cimentul alb permite realizarea de betoane și mortare estetice.

Cimentul amprentat este folosit pentru realizarea de beton amprentat, imitând aspectul pietrelor naturale sau al cărămizilor. El se pretează amenajărilor spațiilor exterioare, precum terase și trotuare.

Cimentul refractar este conceput pentru a rezista la temperaturi ridicate, fiind utilizat în zonele care necesită o rezistență superioară la căldură.

Cosul este gol
arrow up