GLET PERETE FILL INT 20KG ATLAS

SKU
PA714861803
In stock
37,70  Ron
-
+
Scurta descriere

GLET PERETE FILL INT 20KG ATLAS

*Poza produsului este cu titlu de prezentare si nu creaza obligatii contractuale. Produsul va fi livrat conform denumirii.

Sold By
Footwear Store
0 / 5
AplaFill FINISAJ este un mortar ultrafin pe bază de ciment alb aditivat, ce se utilizează pentru realizarea stratului de finisaj necesar înaintea operaţiei de vopsire cu vopsele lavabile sau a aplicării de tapet. Prezintă următoarele performanţe: · Creează o suprafaţă de un alb imaculat, perfect netedă, catifelată, fină şi fără pori · Ajută substanţial la reducerea consumului de vopsea · Lucrabilitate inegalabilă, consistenţă fină şi cremoasă · Se şlefuieşte uşor, după întărire, fără a lăsa urme de hârtie abrazivă · Aderenţă superioară, la foarte multe tipuri de suport · Compatibilitate sporită cu suporturile şi materialele pe bază de ipsos · Uscare mult mai rapidă decât gleturile clasice

UTILIZARE:

Produsul poate fi aplicat pe pereṭi, plafoane ṣi stâlpi situaṭi la interior, în straturi de max. 2 mm grosime, peste o varietate foarte mare de suporturi:  gleturi de încărcare pe bază de ipsos sau pe bază de ciment,  tencuieli fine de ipsos, de ciment sau ciment-var (tinci),  pereţi sau tavane din gips-carton,  suprafeţe de beton (stâlpi, grinzi, pereţi, plafoane etc),  plăci de lemn aglomerat (OSB, PAL, HDF, MDF) sau lemn natur, amorsate corespunzător,  suprafeţe acoperite cu vopsele lavabile vechi, după asperizare cu hârtie abrazivă şi amorsare.

DATE TEHNICE:

Standard de produs SR EN 998-1:2016 Clasificare, conform standardului GP A1 CS2 W0 Aderenţa 0,5 FP:B Mortar industrial de uz general pentru tencuire interioară Proporţia de apă/sac de 5 kg cca. 2 litri Proporţia de apă/sac de 20 kg cca. 8 litri Proporţia de apă/sac de 25 kg cca. 10 litri Temperatură de aplicare +8oC... +30oC Timp de lucru cca. 4 ore de la prepararea cu apă Consum standard de glet 0,8 kg/m2 în grosime de 1 mm Consum orientativ mediu 0,4 – 1,5 kg/m2 (în funcṭie de rugozitatea suportului) Grosime strat 0,5 ÷ 2 mm Timp de uscare pentru ṣlefuire 4-6 ore (în funcţie de umiditatea ambientalā) Timp de uscare, înaintea aplicării vopselelor 12-24 ore, în funcţie de grosimea stratului Timp de uscare, înaintea lipirii tapetului min. 48 ore Rezistenţa la compresiune CS 2 (1,5-5,0 N/mm2) Aderenţă la suport din beton ≥ 0,5 N/mm2, FP:B (rupere în mortar) Absorbţie de apă prin capilaritate Wc0 (nespecificat) Permeabilitate la vaporii de apă NPD (valoare nedeclarată, utilizare la interior) Conductivitate termică NPD (produs nesupus cerinţelor termice) Densitatea aparentă a mortarului întărit 1200-1300 kg/m3 Durabilitate NPD Clasa de reacţie la foc A1 - Produs incombustibil, fără contribuţie la foc Producătorul îşi asumă responsabilitatea doar pentru parametrii definiţi de standardele în vigoare. Lucrul cu personal nespecializat sau în condiţii de utilizare atipice (căldură excesivă, frig, curenţi de aer etc.) poate duce la modificarea valorilor şi nu implică responsabilitatea producătorului.

APLICARE / MOD DE UTILIZARE:

Pregătirea suportului Stratul suport trebuie să fie stabil (lipsit de porţiuni neaderente), uscat, maturat, fără urme de praf, eflorescenţe sau grăsimi, fără elemente metalice care pot rugini. Porţiunile instabile se curăţă prin lovire uşoară cu ciocanul de zidărie. În cazul unui suport acoperit de urme de praf, sfărâmicios, foarte vechi sau foarte absorbant (poros) se aplică un strat de AplaNivello Amorsā pentru şape şi mortare, nediluatā. În cazul suporturilor cu absorbṭie mixtă (porṭiuni absorbante ce alternează cu porṭiuni neabsorbante) sau în caz de incertitudine privind situaṭia suportului se recomandă aplicarea unui strat de AplaHydroStop Amorsă Universală, diluată 1:3 cu apă. Denivelările mai mari de 2 mm/m se egalizează cu unul din gleturile de încărcare pe bază de ipsos AplaFill Încărcare (2-20 mm grosime) sau AplaFill 2-în-1 (0,5-10 mm grosime). Găurile şi fisurile se repară prin umplere cu AplaFill Încărcare, chiar aplicat în mai multe straturi succesive.

Prepararea produsului

Într-un vas curat se pune apa necesară preparării, în funcţie de greutatea sacului: - 8-8,5 litri de apă curată pentru un sac de 20 kg glet - 10-11 litri pentru un sac de 25 kg sau - 2 litri pentru un sac de 5 kg de glet. Se amestecă cu ajutorul unui malaxor electric cu turaţie lentă (cca. 400 rot./min). După omogenizare completă se lasă 3 - 5 minute la maturare, după care se amestecă iarăşi, reglându-i consistenţa prin adaos de material sau apă.

Mod de aplicare

Aplicarea AplaFill Finisaj trebuie să se facă numai în spaţii interioare, la temperaturi cuprinse între +8oC şi +30oC. Se va evita căldura excesivă, încălzirea cu tunuri de aer cald sau curenţii de aer, care pot conduce la fisurarea stratului de glet. Pasta se aplică pe stratul suport utilizând o gletieră curată din inox. Finisarea prin şlefuire cu hârtie abrazivă (granulaţie min. 240) se poate face după ce gletul s-a uscat (circa 4-6 ore, în funcţie de grosime, de absorbṭia suportului ṣi de umiditatea atmosferică). Timpul de uscare necesar înaintea aplicării vopselei variază între 12-24 ore, iar în condiţii de umiditate mare în mediu sau în cazul vopselelor colorate în nuanţe intense poate să ajungă până la 48 ore. Pentru lipirea tapetului este nevoie de un timp de uscare de minim 48 ore.

Consum ṣi randament

Consumul standard este de 0,8 kg/m2 in strat de 1 mm grosime. La o grosime medie de aplicare de 1 mm, un sac de 20 kg este suficient pentru gletuirea a cca. 25 m2, un sac de 5 kg este suficient pentru 6 m2 iar un sac de 25 kg este suficient pentru cca. 31 m2. Cantitate: 20kg.
Mai multe informatii
Brand Atlas
Cantitate 20kg
Tip Glet
Scrieti-va Propria Recenzie
Revizuiti:GLET PERETE FILL INT 20KG ATLAS