BCA

Când proiectele tale au nevoie de rezistență și performanță în izolația termică și fonică, blocurile de BCA pot fi soluția. Îmbinând sustenabilitatea cu performanța structurii celulare aerate, bolțarii din BCA te așteaptă la Brick cu prețuri la fel de eficiente!

dots
1 - 12 din 31 Rezultate

Ce este BCA-ul?

Betonul celular autoclavizat (BCA) este un material de construcție versatil, durabil și performant. Acesta se obține prin amestecarea cimentului, varului, nisipului, apei și a unui agent de expandare, rezultând o pastă aerată care se întărește în autoclav la temperaturi și presiuni ridicate.

Dimensiuni și modele

 

Blocurile de BCA sunt forma cea mai comună a acestui material (cubică sau rectangulară) și sunt utilizate pentru zidărie, pereți de compartimentare și pardoseli. 

Panourile de BCA sunt utilizate în principal pentru acoperișuri și fațade, dar pot fi utilizate și pentru pereți interiori și exteriori.

BCA-ul este disponibil și în piese speciale pentru a se potrivi unor aplicații specifice. Acestea pot include colțuri, blocuri de BCA în formă de "L" sau "U", precum și alte forme personalizate.

De asemenea, datorită dimensiunilor reduse și formelor rotunjite sau unghiulare, bolțarii de BCA sunt des folosiți pentru fundații, stâlpi și ziduri de gard. Cu proprietăți ce permit îmbinarea, ei sunt utilizați pentru izolație sau în scopuri decorative.

Domenii de utilizare BCA

Pereți interiori și compartimentări

BCA-ul este o alegere excelentă pentru construcția de pereți interiori și compartimentări, asigurând o izolare termică și fonică superioară.

Pereți exteriori

Datorită rezistenței la intemperii și proprietăților de absorbție și reglare a apei, blocurile de BCA sunt folosite pentru a construi pereții exteriori ai clădirilor, oferind o protecție eficientă și durabilă împotriva factorilor externi.

Sisteme de acoperiș

BCA-ul poate fi folosit și în realizarea sistemelor de acoperiș, contribuind la îmbunătățirea izolației termice și acustice a clădirii, precum și la reducerea greutății totale a construcției.

Planșee

Blocurile de BCA sunt utilizate și în construcția de planșee datorită greutății reduse și rezistenței la compresiune, asigurând o structură solidă și o bună izolare termică și fonică între nivelurile clădirii.

Garduri

Datorită rezistenței și durabilității sale, BCA-ul este o opțiune populară pentru construcția gardurilor, fiind ușor de montat și oferind o estetică plăcută, în același timp protejând eficient împotriva zgomotului și intemperiilor.

 

Avantaje

Izolare termică și fonică excelentă

Datorită structurii sale poroase cu microbule de aer, conductivitatea termică a BCA-ului este de 0,125 W/mk. Astfel, blocurile de BCA asigură o izolație termică și fonică superioară, contribuind la reducerea costurilor energetice și la crearea unui mediu confortabil în interiorul clădirilor.

Durabilitate și rezistență la compresiune

BCA-ul prezintă o rezistență de 3,2 N/mm2 la compresiune și o durabilitate crescută în timp, fiind un material potrivit pentru construcția de pereți, planșee, fundații și alte elemente structurale. 

Greutate redusă

BCA-ul este considerat cel mai ușor material de construcție, datorită structurii sale cu aer închis. Aceasta permite o manevrare mai facilă, o transportare mai eficientă și o reducere a sarcinii structurale pe fundație, reducând și costurile de manoperă.

Rezistență la foc

BCA-ul are proprietăți ignifuge excelente, ceea ce îi conferă o rezistență ridicată la foc (clasa A1).

Rezistență la umiditate și reglare a umidității

BCA-ul absoarbe și eliberează umezeala în mod controlat, ajutând la reglarea nivelului de umiditate în interiorul clădirilor și prevenind apariția mucegaiului.

S.C. FIVE-HOLDING SA © 2024. Registrul Comertului: J13/1334/1998, Cod fiscal: RO 10562600, Capital social , Adresa: Str. Ion Roata nr. 3, Constanta, Online 0720727737, , Telefon: Magazin Cta 0735559692. Preturile includ TVA. Stocurile sunt afisate in timp real.

Cosul este gol
arrow up