Placi gips carton

Când proiectul de construcție are nevoie de plăci de rigips și gipscarton, Brick România e inclus pe lista de cumpărături. Nu te plafona în buget – aici vei găsi o gamă extinsă de produse eficiente, inclusiv profile rigips, adezive și o selecție de plăci rigips pentru orice nevoie!

dots
1 - 12 din 18 Rezultate

Plăcile de gips carton sau rigips sunt soluții eficiente pentru amenajările interioare și construcții. Aceste plăci rigide sunt compuse din gips turnat între două straturi de carton special, ceea ce îi oferă performanțe optime în prevenirea condensului și reglarea umidității ambientale.

Versatile și performante, ele sunt folosite pe scară largă în lucrările de compartimentare, finisare, placări interioare și izolare termică sau fonică.

 

Ce tipuri de plăci rigips ai la dispoziție? 

Aceste specificații tehnice subliniază proprietățile de performanță ale plăcilor de gips-carton și contribuie la eficiența acestora în utilizarea pentru diverse aplicații în construcții.

 

Placă gips carton standard (Rigips)

Acestea sunt cele mai comune plăci gri utilizate în construcții și amenajări interioare. Sunt potrivite pentru compartimentare, tencuială și finisaje în spații uscate.

Astfel de gips carton gri este recomandat zonelor cu umiditate scăzută.

 

Placă gips carton rezistentă la foc

Acest tip de plăci de rigips roșu are un conținut mai ridicat de gips și fibre sticloase la interior, fiind învelit într-un carton multistrat, ceea ce le conferă o rezistență sporită la incendii

Ele vin în culori de roz sau roșu, iar placă de gips carton roșie are rezistență de aproximativ 30 de min.

 

Placă gips carton hidrofobe (placă rigips verde)

O placă de gips rezistentă la umiditate a fost proiectată special pentru utilizarea în zone umede, precum bucătăriile și băile. Ea conține aditivi hidrofobi care împiedică absorbția apei și mențin rezistența plăcii în condiții de umiditate crescută.

Atât rigipsul verde, cât și plăcile de gips carton portocalii sunt rezistente la apă și mucegai.

 

Placă rigips rezistente la impact

Cu un miez întărit cu fibre de esență tare și fibră de sticlă și învelit în carton multistrat, această placă este ideală pentru zonele cu trafic intens și risc de impact.

Ele sunt disponibile într-o gamă extinsă de culori: alb, galben, crem și maro. Densitatea ipsosului acestora poate ajunge până la la 1500 kg/mc, fiind recomandate pentru protecția acustică, proprietățile termoizolante și cele ignifuge.

 

Placă de rigips termoizolantă

Plăcile de gips termoizolantă asigură căldură și ventilație proprietăților, contribuind la reducerea costurilor energetice. Aceasta are un strat izolator din materiale cu proprietăți termice superioare, cum ar fi polistirenul expandat sau spumă rigidă de poliuretan, care ajută la menținerea unei temperaturi stabile în interior.

 

Placă de gips pentru izolare fonică

Placa de rigips albastră oferă izolare fonică, fiind ideală pentru izolarea acustică a podelelor, pereților și tavanelor. Aceasta conține un miez de gips cu densitate mare și aditivi pentru reducerea transmisiei sunetului și a vibrațiilor.

 

Care sunt avantajele folosirii plăcilor de rigips?

Ușurința în montare

Plăcile de gipscarton pot fi montate rapid și ușor, utilizând profile tencuială și rigips, bride și benzi adezive.

Flexibilitate

Aceste plăci prefabricate permit crearea unor forme și design-uri diverse, adaptându-se ușor la nevoile proiectului.

Izolare termică și fonică

Cu o densitate ridicată, plăcile de rigips pot include materiale fonoabsorbante, fiind eficiente în reducerea zgomotului și a vibrațiilor între încăperi.

Riscuri reduse

Oferă o suprafață netedă fără necesitatea materialelor umede și fără a aștepta timpul de uscare.

Cosul este gol
arrow up