BLOG - Brick Romania


 

 

Vata Bazaltică vs Vata de Sticlă

 

Orice casă poate deveni ,,acasă” cu suficientă căldură și liniște – nu doar emoționale, ci și atmosferice. Astfel, când vine vorba de izolația termică și fonică, tipurile de vată minerală populare sunt vata bazaltică și vata de sticlă.

În continuare, vom explora detaliile tehnice esențiale despre cochiliile de vată bazaltică și rolele de vată sticlată pentru a face alegerea corectă pentru proiectele noastre de construcție.

 


 

Modele de gresie si faianță pentru baie la modă anul acesta

Înainte de a începe, trebuie să știm ce căutăm: gresie sau faianță.

Atât gresia cât și faianța pentru baie sunt plăci ceramice sau porțelanate, realizate din materiale minerale. Totuși, ele diferă în cee ace privește gradul de rezistență.

Gresia pentru baie este un material extrem de durabil, cu o porozitate redusă, rezistent la abraziune și cu o capacitate ridicată de a suporta presiuni și greutăți mari. De aceea, este ideală pentru utilizarea pe podelele și pereții zonelor umede, cum ar fi băile sau bucătăriile. Totuși, gama de aplicări este mai extinsă, ea putând înlocui eficient faianța, însă la un preț pe măsură.

Faianța, pe de altă parte, are aplicare exclusiv verticală și este perfectă pentru utilizarea în zone cu trafic redus. Ea este folosită frecvent pentru acoperirea pereților, prevenind apariția mucegaiului.

În orice caz, ambele materiale ceramice oferă o multitudine de opțiuni de design și de culori, existând opțiuni moderne pentru orice stil de decor.

 


 

 

Tipuri de polistiren - Cum alegi corect polistirenul?

 

Polistiren extrudat

Polistirenul extrudat (XPS) este un material izolator popular, cu o durată de viață extinsă, de aproximativ 50 de ani. Acest tip de polistiren este fabricat prin extrudarea polistirenului topit, ceea ce rezultă într-o spumă cu structură celulară închisă, care oferă o rezistență excelentă la apă și o izolație termică consistentă.

Polistiren expandat

Polistirenul expandat (EPS) este un material plastic de izolație termică și acustică utilizat frecvent în cadrul panourilor structurale prefabricate termoizolante (SIP) și sistemelor de izolație și finisare exterioară (EIFS). De asemenea, având o textură mai flexibilă și prețuri mai scăzute, polistirenul expandat este des folosit și în proiectele de decorațiuni interioare sau exterioare.

 


 

Montare rigips - Ghid montaj pas cu pas

 

Gips cartonul este un material compus dintr-un miez de gips, presat între două straturi de carton - de unde vine și numele materialului. Îmbinând ușurința de montaj și riscul scăzut de rupere, rigipsul a apărut ca o alternativă populară la finisajele clasice de zidărie, glet și sistemele de acoperire cu tencuială.

Când vine vorba de acest tip de material de construcție, cu siguranță ai auzit de mai multe variante. Totuși, există vreo diferență între rigips și gips carton? Răspuns scurt: nu.

Termenul de ,,rigips” a fost împrumutat și popularizat de producătorul popular Rigips. Ambele concepte pot fi folosite interschimbabil cu referință la același material. Totuși, de reținut este că, pentru unii producători sau distribuitori, rigipsul se referă la plăcile cu proprietăți standard.

 


 

 

Sistemul de irigare - Cum îl instalezi corect?

 

Înainte să dai drumul la furtunul de grădină și să te înarmezi cu o stropitoare, ia loc, relaxează-te și pregătește-te să fii învăluit într-o ploaie de informații. De la sistemul de irigare subteran până la cel suprateran, acest articol îți va îndruma rădăcinile către cunoașterea unui sistem de irigare bine pus la punct.

 


 

Zugrăveală acasă - Tehnici, Idei și Recomandări

 

Aventura amenajărilor interioare îți deschide un univers de provocări palpitante și planificări strategice. Cu acest ghid complet despre zugrăveala acasă, tehnici de zugrăvit și modele de finisaje decorative, te vei trezi deja cu o pensulă în mână și gata să transpui viziunea ta artistică în realitate!

Fie că îți dorești un finisaj mat sau lucios, o nuanță deschisă sau intensă, află cum să alegi vopseaua de interior și cum să o aplici profesionist pentru a-ți face spațiul să strălucească!


 

Rețetă Beton – Ghid de preparare beton

 

De la aluatul pâinii la amestecul de beton, fiecare rețetă necesită precizie și un strop de creativitate. Totuși, coloana vertebrală a arhitecturii, betonul, în multitudinea lui de forme, tipuri și compoziții necesită o înțelegere tehnică specifică.

Astfel, pregătește-ți căștile de protecție și descoperă rețetele pentru construcțiile tale solide! Află totul despre beton, selectarea celui adecvat pentru planurile tale și pașii indispensabili ai preparării sale - totul într-un singur ghid.

 

 

Cum sa schimbi culoarea in casa?

 

 

SFATURI UTILE PENTRU REZULTATE MAXIME

 

Ești gata să redecorezi singur și să oferi casei tale un look nou, vibrant si fresh?

Să vopsești un perete și chiar să îl privești uscându-se, poate părea un lucru greu, însă cu puțină răbdare și câteva ponturi tehnice, totul se poate transforma într-un proiect minunat.

S.C. FIVE-HOLDING SA © 2024. Registrul Comertului: J13/1334/1998, Cod fiscal: RO 10562600, Capital social , Adresa: Str. Ion Roata nr. 3, Constanta, Online 0720727737, , Telefon: Magazin Cta 0735559692. Preturile includ TVA. Stocurile sunt afisate in timp real.

Cosul este gol
arrow up