Vata minerala

Vata minerală este un material de izolație eficient, folosit într-o gamă largă de aplicații de construcție și amenajari interioare. Fabricată din fibre minerale, are proprietăți excelente de izolare termică, fonică și ignifugă.

Alături de Brick România, vei descoperi o gamă extinsă de vată bazaltică și vată de sticlă pentru un proiect de izolație - care nu te lasă rece.

dots
1 - 12 din 24 Rezultate

Ce este vata minerală?

Vată minerală este un termen general care se referă la materialele izolante produse din fibre minerale, cum ar fi vată minerală de sticlă și vată bazaltică. 

 

Tipuri de Vată Minerală

Vata de sticlă

Vata minerală de sticlă este un material izolant ecologic, produs din fibre de sticlă reciclate. Este o soluție ideală pentru izolarea termică și fonică a pereților interiori, plafoanelor și acoperișurilor.

Cu o rezistență ridicată la umiditate și o durată de viață îndelungată, vata sticlată este perfectă pentru a-ți asigura confortul și eficiența energetică în locuința ta.

Dimensiuni disponibile

 

Vata bazaltică

Vata bazaltică este un material izolant performant obținut din roci vulcanice topite. Proiectele de izolație exterioară cu vată bazaltică au un randament termic superior, asigurând confortul termic și fonic.

Datorită proprietăților sale necombustibile și rezistente la temperaturi ridicate, vata bazaltică este o soluție excelentă în cazul construcțiilor cu cerințe stricte de siguranță la foc. Vata minerală poate fi utilizată într-o gamă extinsă de aplicații: acoperișuri, fațade de contact, interior/ exterior fațade, pardoseli.

 

Cele mai populare dimensiuni de vată bazaltică:

 

Vata minerală casetată

Vata minerală casetată este ideală pentru aplicații de izolare care necesită o anumită rigiditate și o bună aderență la suprafețe.

Spre exemplu, panourile rigide sau semirigide de vata minerală bazaltică casetată sunt potrivite proiectelor care au nevoie de multă stabilitate dimensională și rezistență mecanică ridicată, precum izolarea pardoselilor care suportă încărcături grele.

Totuși, textura moale a rolelor de vata minerală necasetată este mai potrivită proiectelor care au nevoie de mai multă flexibilitate. Acest tip este popular în cazul construcțiilor rezidențiale, comerciale și industiale.

 

Ce caracteristici poate avea vata minerală?

 

  • Vată minerală bazaltică/ de sticlă cu aluminiu

 

Acest tip de vată de sticlă are o folie de aluminiu atașată pe o față. Această structură îmbunătățește performanța izolatoare a materialului, dar și reflectarea radiației termice, protejând pereții împotriva umidității.

 

  • Vată minerală bazaltică/ de sticlă fără aluminiu

 

Deși nu oferă aceeași protecție împotriva umidității ca vata de sticlă cu aluminiu, vata de sticlă fără aluminiu are o rezistență bună la apă și umezeală. Nu necesită instalarea unei folii ca barieră împotriva vaporilor, iar montarea este mai ușoară.

S.C. FIVE-HOLDING SA © 2024. Registrul Comertului: J13/1334/1998, Cod fiscal: RO 10562600, Capital social , Adresa: Str. Ion Roata nr. 3, Constanta, Online 0720727737, , Telefon: Magazin Cta 0735559692. Preturile includ TVA. Stocurile sunt afisate in timp real.

Cosul este gol
arrow up