Polistiren

Polistirenul este un material popular utilizat în diverse industrii pentru proprietățile sale de izolare termică. La noi vei găsi tot ce ai nevoie pentru proiectele tale: polistiren expandat, polistiren extrudat și polistiren grafitat, dar și accesoriile necesare.

dots
1 - 12 din 52 Rezultate

Tipuri de Polistiren

Polistiren Expandat

Plăcile de polistiren expandat sunt materiale izolante ușoare, fabricate din granule de polistiren. Datorită celulelor închise, polistirenul expandat este durabil și rezistent la umezeală, fiind o variantă ieftină, dar eficientă de izolație termică.

Acest material ușor fi transformat în orice formă și dimensiune, într-o gamă largă de densități, pentru a-i oferi proprietăți fizice unice, perfect adaptate pentru orice aplicație.

 

Unde pot fi folosite plăcile de polistiren expandat?

Datorită izolației fonice bune la exterior, el este utilizat în mod obișnuit în panouri, în izolarea pereților exteriori. Cu o densitate eficientă și rezistență la compresiune, el poate fi folosit și în izolarea acoperișurilor, izolarea pardoselilor, izolarea podurilor, mansardelor, dar și a teraselor sau balcoanelor.

De asemenea, plăcile de polistiren expandat 10 cm se recomandă atât pentru izolarea exterioară a caselor, cât și pentru interior.

 

Polistiren Extrudat

Polistirenul extrudat, cunoscut și sub denumirea de XPS, este mai dens și mai rezistent decât polistirenul expandat și are o conductivitate termică mai mica, ceea ce îl face o opțiune perfectă pentru o izolație termică performantă.

Cu o densitate cuprinsă între 20 și 45 kg/ m3, acest material este relativ ușor și are muchii fasonate în L pentru o gamă variată de aplicații. În plus, panourile de polistiren extrudat pot fi folosite la temperaturi extreme, de la -50 de grade la + 60 de grade Celsius.

 

Unde pot fi folosite plăcile de polistiren extrudat?

Textura densă, porii închiși și rezistența la compresiune mai mare de 300KPa recomandă acest tip de polistiren în cazul zonelor cu umiditate mai ridicată, precum pereții subsolurilor, a acoperișurilor în pantă, dar și a teraselor sau balcoanelor.

Astfel, în cazul izolațiilor de fațadă ale casei, se recomandă folosirea de polistiren extrudat 10 cm, polistiren 15 cm, iar, pentru mansardă sau zonele foarte reci, vei obține rezultate optime cu plăci de polistiren de 20 cm.

 

Polistiren Grafitat

Materialul polistiren grafitat este un termoizolant de înaltă densitate, cunoscut pentru proprietățile sale excelente de izolare termică și fonică, datorită învelișului de grafit. Totuși, el tinde să fie mai scump decât polistirenul expandat sau plăcile de polistiren extrudat.

 

Unde poți aplica polistirenul grafitat?

Este ideal pentru aplicații în care este necesară o izolație superioară, cum ar fi acoperișurile, pereții exteriori și podelele. De asemenea, poate fi utilizat și pentru izolarea termică a conductelor și a altor echipamente industriale, având densitate ridicată.

  

La Brick vei găsi panourile de polistiren necesare oricărui proiect, dar și o gamă extinsă de adeziv polistiren și amorse – totul pentru atmosfera călduroasă a casei tale!

Cosul este gol
arrow up